Skip to main content

Geplande werken Erpe-Mere - DOM-053/18/015-D

Begindatum werken
16-09-2019
Einddatum werken
25-09-2019
Effect op de waterlevering
wateronderbreking
Begindatum
17-09-2019
Einddatum
17-09-2019
tussen 08u00 en 16u00
Locatie
 • Cauwenbergstraat (9420) van 1 tot 76
 • Glazentorenweg (9420)
 • Hagenstraat (9420)
 • Kruiskouterstraat (9420)
 • Nijverheidsstraat (9420)
 • Ommegangstraat (9420) van 1 tot 86
 • Ommegangstraat (9420) even nummers van 80 tot 86
 • Ommegangstraat (9420) oneven nummers van 77 tot 81
 • Steenstraat (9420) even nummers van 2 tot 66

Wat is er aan de hand?

We voeren onderhoudswerken uit aan het leidingennet. Op die manier kunnen we er ook in de toekomst voor zorgen dat er elke dag drinkwater van uitstekende kwaliteit uit de kraan komt.

Welke werken?

We vernieuwen de waterleiding. De bestaande waterleiding blijft voorlopig nog in gebruik: pas wanneer alle huizen in de straat aangesloten zijn op de nieuwe leiding, stellen we de oude leiding buiten dienst. Het voordeel van deze manier van werken is dat je geen lange periode zonder water zit.

Tijdens de werken

Wanneer we aan het werk zijn, is het mogelijk dat er tijdelijk geen water uit de kraan komt. We informeren je hierover via deze webpagina en per sms, e-mail of verwittigingskaartje. In sommige gevallen moeten we bij je thuis aan de drinkwateraftakking werken. Dan maken we een afspraak.

(Geluids)overlast is mogelijk, door de graafmachines of het werkverkeer in de straat. Misschien is je oprit tijdelijk niet toegankelijk of moet je ergens anders parkeren, omdat de straat is opengebroken.

Verder kan het zijn dat je je vuilnisbak op een andere plaats moet aanbieden, omdat de vuilniswagen de straat niet kan inrijden.

Voor het spoelen van de leidingen en het nemen van stalen gebruiken we standpijpen. Hierbij gaat er water verloren, maar dit is noodzakelijk om de drinkbaarheid van het leidingwater te garanderen.

Meer informatie

Via deze pagina houden we je op de hoogte. Heb je toch nog vragen? Bel ons dan op het nummer 078 35 35 88.

Wat is er aan de hand?

Door een storing ziet het water tijdelijk wat bruin of troebel van kleur. Wij doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Meer over bruin water

Wanneer de storing is opgelost

Zet de koudwaterkranen gedurende enkele minuten open. Haal wel eerst het zeefje uit de kranen, zodat het niet verstopt.

 • Toiletten zijn gevoelig aan verstopping. Spoel ze daarom pas op het laatst door.
 • Wacht even met wassen tot je weer helder water hebt. Heb je al een was aangezet? Hou de was dan nat en was opnieuw zodra het water uit de kraan weer helder is. Zo voorkom je dat er vlekken in het wasgoed achterblijven.
 • Komt er minder water uit de kraan? Dit komt omdat de waterdruk zich weer moet herstellen. De druk neemt langzaam weer toe.
  Woon je in een appartementsgebouw (2de verdieping of hoger), dan moet de drukverhogingsinstallatie misschien worden heropgestart. Neem hiervoor contact op met de eigenaar of de vereniging van mede-eigenaars.

Meer informatie

Via deze pagina houden we je op de hoogte. Heb je toch nog vragen? Bel ons dan op het nummer 078 35 35 88.